S/Y AGUILA

Sommaren 2012


Uppdaterad
16 sept 2012
Bavaria 42:an Aguila
Om oss
Om båten
Våran dröm
Anskaffningsfilosofi
Gästbok
Bildgalleri
Teknikbilder
Framtiden på land
Kryssning Egypten till Indien
Livet i Torrevieja 2012/13
Sommaren 2012
Livet i Torrevieja 2011/12
Sydamerika 2012
2011
Panamakanalskryssning
Livet i Tarragona 2008/10
2010
2009
2008
Livet i Lagos 2007/2008
Stockholm-Lagos 2007
Amsterdam 2006
Kroatien 2005

 

Denna flik har inget med segling att göra utan vänder sig till våra vänner som undrar vad vi sysslat med sedan vi kom hem till Sverige den 9 maj 2012. Vi berättar om hur vår sommar varit och vad vi gjort.April i Torrevieja
Det blir många golfrundor men vi deltar inte i några tävlingar då vi är för dåliga och bara skulle sinka spelet. Vår devis är ”Det enda som är jämt med vårt golfspel är att det är ojämnt”.
Vi firar Valborgsmässoafton hos Lille Svensken, deltar i en Surf o Turf grilltillställning nere vid saltsjön med Micke (Lille Svensken) som kock.
Innan vi åkte hem hade vi delar av golfgänget på kaffe hos oss i båten.


Eva serverar kaffe till Torbjörn o Ritva, Eva-Lena o Gunnar samt Bernt o Sonja.

 Kom till Sverige 9 maj.
Vi kom till Sverige redan den 9 maj eftersom vi beslutat oss för att inte göra någon vårsegling utan satsa på allt vi måste göra hemma.

 

På landet på Tyresö Dyvik.
Redan 2 dagar efter vi kom hem levererades vår byggsats till en bod på 15 m2 som skulle ersätta den bod Kjell byggde 1961 och som nu höll på att rasa samman. Det kom 4 paket som lades på parkeringsplatsen och som sedan skulle fraktas upp på tomten och till slut bli en bod för verktyg och förvaring av diverse föremål.

 


Paket på parkeringen

 

 

Kjell byggde tillsammans med några kompisar en bod 1961 som nu revs och ersätts av den nya.

 

Rivningen har påbörjats och ungefär hälften har rivits.

 

 

Vi fick hjälp att bygga den nya boden. På måndagskvällen kom Roger och Mange med en grävmaskin lastad på ett traktorsläp. På tisdagen började de gräva en grund, lägga dit singel och vibrera det till en hård yta att ställa boden på. Boden satte Tony, Johan, Micke och Andreas upp och de blev klara till kvällen förutom dörrarna som de satte dit på torsdagen.

 

Grävmaskinen i arbete

 

 

 

Så här såg det ut slutet av dagen,bara dörrarna fattas. 

 

 

Färdig bod med Jonny, Tony och Andreas.

 Kjell,s syster Kerstin kom med sitt barnbarn Felix och var med oss några dagar på landet.
Barnbarnet Daniel och Kjell fiskade en hel del och Daniel lyckades få en gädda på ca 2 kg. Det var en revansch för oss eftersom vi aldrig får fisk utan fiskarna säger när vi kommer ”Titta, nu är dom där två tokarna här och tror att dom ska lura oss men icke sa Nicke”

.
Stolt Daniel med gädda

 

.

Övriga sommaraktiviteter
Under hela sommaren har vi tagit golflektioner på Kyssinge GK för Anders Molin och förhoppningsvis är vi bättre nu än i våras.Vi bilade till Västkusten och besökte Kerstin och Göran, våra vänner på motorbåten SARDA V, som vi låg tillsammans med i både Tarragona och Torrevieja.

Göran, Eva o Kerstin på utflykt till Marstrand.

 Från Västksuten åkte vi till Eksjö där äldsta barnbarnet Josefin hade tillbringat en månad på ett orienteringskonfirmationsläger och konfirmerades i Eksjö kyrka.


Stolt konfirmand.

 

 

Från ett översvämmat Eksjö letade vi oss fram till Oskarshamn och tog färjan över till Gotland och Holm Hällar där vi tillbringade en vecka i hyrd stuga. Sonen Anders med familj var också där så detta har blivit något av en tradition, fjärde året i rad.


Här Ellen o Edvin på promenad bland raukarna vid Holm Hällar

 Åter från Gotland åker vi till Tyresö och då vill barnbarnet Daniel komma till oss. Familjen är dock på O-Ringen i Halmstad så han flyger och Kjell hämtar på Arlanda.Mellan alla aktviteter hinner vi med golf. Golf verkar vara en våldsam sysselsättning eftersom Kjell får en muskelbristning i baksidan låret så att foten inte går att lyfta när foten är bakom kroppen. Två veckor senare får Eva också en muskelbristning men i höften.Med en krycka går det att ta sig ombord på segelbåt och det blir några dagar i Mälaren på Wasa 55:an VICI, Pia o Inges båt.Veckan därpå kommer Anders 3 barn till oss på landet så nu är det fullt hus. Extrahjälp får vi av dottern som kommer ut med Daniel.Sen kommer sommaren stora händelse, vår styrpulpetbåt är klar för avhämtning.

 

Provtur med styrpulpetaren med alla fyra barnbarnen ombord

 


På landet hade den gamla toaletten tjänat ut så vi bytte till en modern förbränningstoalett vilket var lite pyssel innan den kom på plats.

 

Vi hann också med att ha vännerna Olle o Ewa på besök och vid annat tillfälle Roger o Bea.

 

Vi har beställt en höstkryssning mellan Kairo och Bombay i november och fartyget vi skall resa med var på Stockholmsbesök. Vi blev inbjudna att gå rundvandring och äta en lunch. Fartyget såg lovande ut och alla hytter var utsides med balkong.

 

Seven Seas Voyager

 Vi deltog också i OSK-träffen som denna gång var hos ordförande Christers i hans hem på Saltarö. Övernattning fick vi i Doublefun hos Clas o Marianne.Inför höstens seglats har vi skaffat ett elektriskt vinschhandtag för att underlätta vinschningen när inte högerarmen fungerar efter skadan 2010 i Palma.

 

I början av september stängde vi ner landet för vintern då vi åkte till båten den 8 september.

Senast uppdaterad
2015-05-23 09:54