S/Y AGUILA

Livet i Torrevieja 2011/12


Uppdaterad
9 april 2012
Bavaria 42:an Aguila
Om oss
Om båten
Våran dröm
Anskaffningsfilosofi
Gästbok
Bildgalleri
Teknikbilder
Framtiden på land
Kryssning Egypten till Indien
Livet i Torrevieja 2012/13
Sommaren 2012
Livet i Torrevieja 2011/12
Sydamerika 2012
2011
Panamakanalskryssning
Livet i Tarragona 2008/10
2010
2009
2008
Livet i Lagos 2007/2008
Stockholm-Lagos 2007
Amsterdam 2006
Kroatien 2005

De fyra veckor vi var hemma i Stockholm var vi fullt upptagna med att umgås med barnen och barnbarnen samt vänner. Jag var även hos läkare för armen (opererades i november 2010 och det gick inte att rädda bicepssenan så nu finns det en sena kvar som skall göra jobbet) som for illa när vi seglade i september. En mycket bra och pedagogisk axelläkare på St Görans sjukhus förklarade att jag kan leva som vanligt ända tills den kvarvarande senan går av. Då får jag ta itu med det problemet. Läkaren som opererade mig gav mig många föhållningsordrar om vad jag inte fick göra som lade sordi på tillvaron men nu ser vi ljusare på framtiden och resonerar som så "Att händer det så händer det".

 

Även min knäprotes, som jag fick 2009 spökar med mycket smärta, sökte jag läkare för och han förklarade att jag måste ta ordentligt med värktabletter för att slippa smärtan. I sinom tid måste den operationen göras om.

 

Efter de beskeden beställde vi flygbiljetter till Alicante där vi hyrde en bil på flygplatsen för de 2 månaderna vi räknar med att vara här nere. För att få så billig bilhyra som möjligt gick vi med i den skandinaviska klubben "Mas Amigos" som har förhandlat fram bra avtal med Centauro.

 

Väl på plats så kom våra seglarvänner Clas och Marianne på Doublefun samt Ulla och Carl-Henrik på Fragancia på besök. Ulla och Carl-Henrik har lägenhet här i Torrevieja sen många år och Clas och Marianne har köpt sig en husbil som dom kört ner hit och nu står på en campingplats några kilometer utanför Torrevieja.

 

Att ha bil underlättar mycket och vi har åkt till en stormarknad i utkanten av Torrevieja och storhandlat.

 

I juli tog vi Grönt kort för golfspel och vi hann med en lektion och gå 9 hål på Kyssinge GK som vi är medelmmar i innan vi åkte ner. Vi har golfutrustningen med oss och har tänkt oss spela så mycket det går under tiden vi är här.

 

Det finns en vardag även när vi bor så här och båten är vårt hem. Alla dagliga sysslor som finns hemma har vi här också såsom matinköp, städa, tvätta mm.

 

I vår vardag ingår numera att åka till golfbanan La Marquesa och träna på rangen och gå nio hål 2 - 3 gånger i veckan.

 

Den här bollen lyckades jag få på plats och jag valde att inte spela på den

 

 

Vi har också hunnit med att vara en vecka i Bad Gastein i Österrike där jag skulle hjälpa en kamrat med att få rätsida på ett fastighetsbolag han äger där. En natt kom det ner 3 - 4 dm snö så då blev det vackert.

 

Utsikt från vårt rum

 

En kväll fick vi en fantastisk kvällshimmel, se nedanstående 3 bilder

 

 

 

 

 

En del av det dagliga livet är att träffa vänner och lever man på båt så ingår även att man träffar nya vänner oftare än hemma. I Marina Salinas har Lennart och Catarina på Harmoni kommit in för att stanna över vintern och där var vi på adventskaffe och många timmars samvaro. Mycket prat om båtar, vara ute och längesegla, olika båtlösningar mm.

 

Ost och vinafton hos oss, Eva, Lennart, Catarina på Harmoni, Kerstin och Göran på Sarda 

 

 

 20 mars åker vi åter till båten och Torrevieja, Våra vänner på Harmoni II, Lennart och Catarina har gått norrut och tagit vårat råd att stanna i Tarragona. Vännerna på SARDA V, Göran och Kerstin, väntar in vår ankomst så vi får umgås med varandra några kvällar med vin och ost innan de gav sig iväg söderöver.

 

Vi tar upp golfen igen och spelar 3 gånger i veckan och tar även en lektion som ger ett säkrare spel men vi är inte "rumsrena" ännu. Vi prövar på att gå 18 hål för första gången för att se om mitt knä orkar med det. Det gick bra när jag var dopad med både smärtstillande och inflationsdämpande medicin. Det gick bra att gå de 18 hålen så det blir fler gånger.

 

Vi tog upp båten på land i 3 dagar för rengöring och målning av botten, byte zinkanoder på S-drev och bogpropeller samt tvättning och vaxning av skrovet. Under tiden bodde vi på hotell, det var skönt.

 

Så här sågt botten ut när hon kom upp, ingen vacker syn

 

 Här står hon på land

 

 

 Så här såg hon ut innan hon sjösattes

 

 

 Vi var mycket nöjda med de arbeten som utfördes, mycket professionellt, prisvärt och inget tjafsande om lämnat pris med tillägg mm.

 

Vi har också förhandlat om pris för att ligga kvar här ytterligare ett år och har fått ett bra pris, det billigaste av de många prisuppgifter vi begärt in från olika marinor utefter denna kuststräcka.

 

Det innebär att vi blir hemma i Sverige under tiden början maj till början september med möjlighet att åka ner till båten under den tiden och segla eller bara vara.

 

En nackdel med att ligga här är att det finns inga billiga flygresor till Alicante som det fanns till Barcelona. Det verkar som om de olika flygbolagen har lättare att få in pengar från alla de nordbor som har hus och lägenheter i den regionen och det är även en omfattande uthyrningsverksamhet av boende här.

 

Vädret är säkrare här än i Tarragona även om det inte är någon värme på nätterna då vattnet hjälper till att kyla ner inne i båten.

 

Lite båtarbeten måste det också bli för oss och på båtmässan köpte vi LED Strip för att få lite trevlig belysning inne i salongen.

 

Så här ser det ut med de monterade LED Stripen fästade innanför gardinstång.

 

 

 

 

 

Senast uppdaterad
2015-05-23 09:54