S/Y AGUILA

 

Resan går från Bullandö till Lagos i Portugal

Uppdaterad
31 januari 2007
Bavaria 42:an Aguila
Om oss
Om båten
Våran dröm
Anskaffningsfilosofi
Gästbok
Bildgalleri
Teknikbilder
Framtiden på land
Kryssning Egypten till Indien
Livet i Torrevieja 2012/13
Sommaren 2012
Livet i Torrevieja 2011/12
Sydamerika 2012
2011
Panamakanalskryssning
Livet i Tarragona 2008/10
2010
2009
2008
Livet i Lagos 2007/2008
Stockholm-Lagos 2007
Inför resan
Sammanfattning
Resestatistik
Reflektioner inför färden
Bullandö-Kielkanalen
Kielkanalen-Amsterdam
Amsterdam - Fecamp
Fecamp -Trebeurden
Trebeurden - San Sebastian
San Sebastian - La Coruna
La Coruna - Lissabon
Lissabon-Lagos
Amsterdam 2006
Kroatien 2005

Vi fortsätter vår inskolning till pensionärer. 2006 var vi lediga 8 veckor och seglade Amsterdam t.o.r. Nu är vi lediga i 4 månader och seglar till Lagos där vi lämnar båten till sommaren 2008.

 

Att komma iväg på en resa som i tid är längre än vi är vana vid, om man inte tillhör någon yrkesgrupp som varje år har långa ledigheter, är en procedur som är svår.

 

Vi hade planerat och planerat för att allt bara skulle vara att packa det sista i bilen och ge oss iväg.

 

Glöm att det är så det fungerar!

För oss båda har jobbena kommit med krav som vi inte har kunnat planera in eftersom vi inte vetat att de skulle dyka upp. Det innebär att vi jobbat utan att styra något själva. Tiden har gått med den ena oplanerade uppgiften efter den andra. Det är just detta med planerat och oplanerat. När man ger sig in på ett sånt här projekt som långsegling så är planering och långa listor A och O. Man prickar det ena efter det andra på listan, nya saker dyker upp och hela tiden är allt planerat. När sedan oplanerade saker stör hela den planerade delen påverkas humör, psyke inställning till omgivningen som stör det planerade.

 

Mot slutet blev det väldigt tungt. Så ett gott råd till ni som ska ge er iväg, säg ett datum när ni ska iväg och behåll för er själva att det i verkligheten är ett antal dagar senare ni ger er iväg. Låt ingen påverka er att utnyttja dessa dagar till oplanerade arbetsuppgifter.

 

Söndagen den 4 juni hade vi avseglarlunch för barn, barnbarn och gammelfarmor, 92 år, som är orolig för att vi ska ge oss iväg.

 

Färdvägen hittar ni nedan, start från Bullandö 4 juni och framme i Lagos ca 15 september.

 

 

 

 

Våra hamnar i den ordning vi besökt dem.

 

Sverige: Landsort, Spårö, Kalmar, Kristianopel, Utklippan, Simrishamn, Ystad,

Danmark: Klintholm, Gedser,

Tyskland: Heiligenhafen, Rendsburg,Cuxhafen, Helgoland, Norderney,

Holland: Lauwersoog, Dokkum,Leuwarden, Harlingen, Einkuizen, Amsterdam, Ijmuiden, Alphen aun den Rijn, Dordrecht, Wilhemstadt, Veere,

Belgien: Ostende, Niewuport

Frankrike: Boulogne Sur Mer, Dieppe, Fecamp, Le Havre, Cherbourg

Kanalöarna: Alderney, Gurnsey

Frankrike: Treguir, trebeurden, Láberwrach, Camaret sur Mer, Iles de Glénan, Le Turballe, Les Sables dÒlonne, La Rochelle,

Spanien: San Sebastian, Billbao, Santander, San Vincent de la Barquera, Ribadisella, Gijon, Ribadeo, Vivero, Cedeira, La Coruna, Camarinas, Uxia Ribeiira, Bayonna

Portugal: Viana do Castello, Leixos,Figueira da Foz, Nazaré, Peniche, Cascais, Lagos

Fredagen den 25 maj var det avseglarträff på Oceanseglarklubben. Vi var 6 båtar som skulle ge oss iväg som var närvarande. Vi erhöll sedvanlig flaska med kork samt papper att fylla i position, båtnamn mm som skulle kastas i havet. Vi erhöll även 6 färska ägg som skulle hålla sig i ca 4 månader med rätt skötsel. Äggen vändes varje tisdag och fredag ombord på Aguila. När vi anlände till Lagos var det inget fel på äggen.

Fredagen den 14 september kastade vi flaskan överbord på position 38 grader 21 minut Nord och 9 grader 21 minuter väst. Det var vår sista etapp från Cascais till Lagos som startade 14.9 kl. 07.20 och slutade 15.9 kl. 10.00.

 

Senast uppdaterad
2015-05-23 09:54