S/Y AGUILA

Livet i Torrevieja 2012/13Uppdaterad
14 maj 2013
Bavaria 42:an Aguila
Om oss
Om båten
Våran dröm
Anskaffningsfilosofi
Gästbok
Bildgalleri
Teknikbilder
Framtiden på land
Kryssning Egypten till Indien
Livet i Torrevieja 2012/13
Sommaren 2012
Livet i Torrevieja 2011/12
Sydamerika 2012
2011
Panamakanalskryssning
Livet i Tarragona 2008/10
2010
2009
2008
Livet i Lagos 2007/2008
Stockholm-Lagos 2007
Amsterdam 2006
Kroatien 2005

Vi kom till sol och värme på lördagkvällen den 8 september. Den första obehagliga upptäckten var att båten var täckt med Saharasand till en nivå vi aldrig haft förut. Nästa obehagliga upptäckt var att en mooringlina var av.

 

Söndagen gick åt att sanera båten från sand. Måndagen hade vi beställt installtion av ett system från att hindra beväxning i diseln samt borttagning av vatten i diesel. Det heter MicroSeparator Bränslerening respektive MicroSeparator Bränsle Stabilisator.En trevlig överaskning var att jag inte behövde betala för arbetet med installation samt byte av 2 bränslefilter utan bara för materialet.

 

Tisdagen tog vi en provtur för att se att allt fungerade, vilket det inte gjorde, motorproblem. Det visade sig att generatorn inte fungerade så den lämnades in på sjukhuset för bedömning om den var värd att reparera eller om den var död. Beslutet kom att den var död. Vi beställde då en ny generator som installeras snabbt men en osäker väderperiod inleddes med regn, vindar från varierande riktning och framförallt av varierande styrkor, vilket gjorde att vi avvaktade att läma Torrevieja.

 

Vi har istället ägnat en hel del tid åt vår nya sysselsättning Golf.

 

En lördageftermiddag kommer Hallberg Rassy 37:an GRACE in med Björn o Anette och deras 3 små barn, som är ute på en ett års segling. Det blev trevlig samvaro i deras sittbrunn och vi hoppas få se dem igen om de väljer Torrevieja som hemmahamn,

 

Vi hann nu med några golfrundor och har köpt oss ett sex månaders medlkemsskap för att kunna spela så mycket som möjligt utan att behöva betala en smärre förmögenhet varje gång vi spelar. Nu behövde vi bara betala en förmögenhet en gång istället.

 

I veckan därpå på torsdagen så står ett svenskt par, Mari och Anders, på pontonen. De hade sett en svensk flagga och ville bara hälsa på. De kom ombord och vi tog lite dryck i sittbrunnen för att sen ta en drink på en bar i marinan och därefter avslutade vi med en middag. Efter den mycket trevliga kvällen var vi inte hemma förräns efter midnatt. De har en Hallberg Rassy 42:a och har planer på att ge sig iväg på sin segling 2014.

 

Mari och Anders

 

På fredagen började det regna efter att det inte kommit något regn på 4 månader. På 30 minuter ramlar det ner 50 mm regn. V i som haft det jobbigt med Saharasand och salt från havet på båtarna fick dom högtryckstvättade så de blev renare än om man jobbat en hel dag och tvättat.

 

Tyvärr medförde det också att folk omkom i en bortspolad motorvägsbro, bortspolade vägar mm. I stan gick vattnet meterhögt innan det försvann mot havet. Då är det skönt att man redan ligger i vattnet. Vi märkte enbart att det blev massor av skräp som spolats ner från land och nu fanns i vattnet samt den hårda vinden som slet och ryckte i båtar och pontoner.Lite märkligt är det att vi låg här i Torrevieja för exakt 4 år sedan med samma vädersituation

Här är två bilder som visar lite hur det såg ut

 

 

 

På fredagkvällen avtog både regn och blåst så på lördagen märktes bara sviterna efter vattnets framfart såsom alt som spolats med och inte kom ner i havet nu fanns överallt där det inte skulle vara.

 

På lördageftermiddagen kom Mari och Anders för att lämna sitt visitkort och då blev det en repris på torsdagens aktiviteter, men vi kom hem ännu senare.

 

I och med regnet har golfbabanan stängt och det är bara drivingrangen som är öppen så det är där vi står och slår några hinkar med bollar.

 

Vi stannar i Torrevieja till den 3 november då vi flyger hem för nästa stora resa, en kryssning mellan Egypten och Indien som vi skriver mer om under fliken Egypten till Indien.

 

Vi kommer åter till Torrevieja den 29 december efter vår kryssning mellan Egypten och Indien.

Nyårsafton firade vi med god mat och trevligt sällskap hemma hos Ulla o Karl-Henrik.

 

Nu följer en tid där vi spelar golf 3 -4 gånger i veckan. För första gången deltar vi i Scandinavian Golf Club,s måndagstävling med ca 110 deltagare och kanonstart.

 

I början av mars har klubben ordnat en golfresa till Almerimar och vi är ca 80 personer som åker dit i 3 dagar. Första dagen åker vi direkt och hälsar på våra vänner Göran och Kerstin på motorbåten SARDA V, som ligger på land men skall i sjön några dagar senare.

 

Första speldagen öser regnet ner och Kjell som nu har mycket ont i benen hyr Buggy (elbil) för att ta sig runt. Andra dagen regnar det inte utan är riktigt skönt.

 

Golfbanan i Almerimar

 

 

Kjell,s ben blev bara sämre och det var svårt att gå utan kryckor. Förutom artros i knäet utan protes hade även diskbråck tillstött så det blev mycket smärtlindrande medicin.

 

I början på april kommer dotter och barnbarnet Daniel på besök 1 vecka.

 

Eva,s morbror gick bort så hon skulle åka hem på begravning torsdag till söndag. På onsdagen var Kjell så dålig så vi åkte hem båda två för att stanna hemma över sommaren.

 

Nu är det många läkarbesök och vi hoppas att saker och ting kan rätta till sig utan alltför stora ingrepp.

 

 

Senast uppdaterad
2015-05-23 09:54